Et kviklån kan købe mange ting – specielt økonomiske kvaler

Er du træt af aldrig at have råd til at købe lige netop den dingenot du altid har ønsket dig? Så er det godt at du nu om dage har RIGTIG nemt ved at optage et lån. Der findes nemlig rigtig mange forskellige selskaber der står klar til at låne dig alle de penge du har lyst til at låne (så længe du ikke er registreret som dårlig betaler i forvejen). Det lyder måske som en drøm, men det har en del ulemper som du bør have med i overvejelserne inden du optager et sådan.

Det er dyrt at optage kviklån

Hvis du optager et kviklån, vil du typisk skulle betale renter i omegnen af 30% og ÅOP’er endnu højere. Dette er mange penge at betale for at låne penge til en ting som man sandsynligvis ikke har helt vildt meget brug for alligevel. Hvis man ikke passer på med at optage kviklån og samtidig sørge for at få dem betalt af, så er der god sandsynlighed for at ende som en af de stakler vi ser i luksusfælden, hvor de har udsigt til at blive gældfrie om 25 år. Ikke en skidegod situation at sætte sig selv i, hvis du spørger mig. Selvom du har virkelig har gjort dit bedste for at undersøge vilkårene hos en hjemmeside som CREDITA hvor de sammenligner kviklån, så er det altså sjældent det er helt nok.

Overvej om den ting du vil købe, ikke kan anskaffes på anden vis

Ofte kan du være heldig at den ting du godt kunne tænke dig at købe, også kan anskaffes på anden vis end ved hjælp af et kviklån. Hvis du fx gerne vil købe en ny iphone, så kan du oftest blive godkendt til en afdragsordning i dit mobilselskab i forbindelse med oprettelse af et af deres dyrere mobilabonnementer. Dette vil som regel være en langt billigere løsning, så længe du husker at få nedgraderet dit noget dyrere mobilabonnement efter at bindingsperioden er overstået. Tjek evt. mabonnementer.dk for at finde en god mobilabonnement udbyder

Optag aldrig et kviklån uden at overveje det et par dage. Det kan spare dig for mange bekymringer fremadrettet. Det er blandt andet også derfor at regeringen har indført en tænkepause på den type af lån, da de er med til at sætte rigtig mange mennesker i en håbløs situation.

Skriv et svar