SU-lån er en meget overset ting blandt mange unge. Det er ikke nødvendigvis noget, som du skal gøre, hvis du ikke har problemer med din økonomi som ung. Dog er der også noget rigtig lukrativt ved et SU-lån, og pengene kan gøre dig meget gavn på den lange bane. Her i artiklen behandler vi, hvorfor det kan være en fordel at optage et SU-lån som studerende.
Hvad er lukrativt ved et SU-lån?
Mange bliver skræmt af tanken om at stifte gæld i en tidlig alder. Dog vil langt de fleste normale mennesker skulle optage lån til for eksempel bil og hus. Her kan renten og etableringsomkostninger på lånet være høje. En af fordelene ved et SU-lån er, at renten er lav sammenlignet med for eksempel et forbrugslån eller et banklån. Du skal ligeledes også først begynde at betale tilbage på dit lån, når du er færdig med dit studie. Mange køber hus, bil eller andet, når de er færdig med studiet, og derfor kan du med fordel spare op med penge fra SU-lånet, og så vil du hurtigt kunne betale en del penge af til enten dit billån eller dit huslån. Du vil altså derfor spare nogle penge, da renten på SU-lån jo som nævnt er lavere.
Pas på det ikke går op i rent forbrug
Der er selvfølgelig også den mulighed, at du kan bruge dit SU-lån på forbrug. Det kan for eksempel være, at du læser i en storby, hvor huslejen er høj. Her er det ikke altid sikkert, at et studiejob + udeboende SU kan betale de månedlige udgifter, hvorfor et SU-lån kan være nødvendigt. Det er selvfølgelig ærgerligt at stifte gæld i sin studietid, men heldigvis er det noget af den billigste gæld, som du kan få, og du skal først betale tilbage, når du er færdiguddannet. Her din økonomi forhåbentligt meget bedre.
Ha’ fornuften med
Som i alt andet du foretager dig, skal du altid have din fornuft med dig. Er det nødvendigt med et SU-lån. Måske planlægger du at købe hus efter dit studie? Så overvej om ikke du skulle optage et SU-lån. Snak eventuelt sammen med venner og familie og hør deres syn på sagen. Du bør også altid lægge et budget, hvor du får et overblik over dine indtægter og udgifter, ligesom du også bør kende din startløn som færdiguddannet. Så ved du, hvor nemt eller svært det bliver for dig at betale lånet tilbage.
Dette var en lille guide til optagelse af SU-lån. Vi håber, at du er blevet klogere.